Flower Home | Vertikalni vrt
14608
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14608,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Vertikalni vrt je živa slika na zidu koja će oduševiti vaše prijatelje, klijente ili poslovne partnere.

Vertiklani vrt je biljni, vodootporni cvetni zid. Zalivanje, koje se vrši kroz čitavu zadnju stranu vertikalne ploče, sistemom kanala, kreće od otvora na gornjoj levoj strani. Rezervoar za vodu se dopunjava jednom nedeljeno. U slučaju da biljke zahtevaju više vlage, voda se može dodati direktno i u saksiju.

Pogledajte katalog: sezona 2016/17

Flower Home

Vertikalni vrt ne može da zameni Maldive, ali može da unese duh egzotike u vaš stan. Ne treba zaboraviti, ipak, da biljka zahteva pažnju, strpljenje i privrženost. Onaj ko bi voleo da ima cveće, a ne zna kako da ga održava, mora da se potkuje ne tako velikim teorijskim, a potom i praktičnim znanjem. Važno je da probudi unutrašnjeg dizajnera i napravi svoju idealnu biljnu kombinaciju.

U formi vertikalnog vrta mogu se uzgajati sve sobne biljke, samo su neke otpornije i treba im manje nege, a druge su zahtevnije i traže posebne uslove. Biljka ne sme biti ni prevelika ni premala u odnosu na saksiju. Ako biljke rastu prema spolja, koreni su ograničeni zapreminom saksije. Treba podrezati korenje prilikom sadnje jer će onda biljke imati dovoljno prostora za vodu i đubrivo.

Flower Home

Ako ste mislili da ne možete imati biljni zid u vašem domu i jednostavno se brinuti o njemu, vertikalni vrt je proizvod koji će otkloniti sve vaše sumnje.

 

Lakoća održavanja i nezahtevna sadnja doprinose popularnosti ovog proizvoda za unutrašnje i spoljne prostore.

BILJKE POGODNE ZA VERTIKALNI VRT:

Adiantum; Ferns; Begonias; Tradescantia; Asparagus; Saintpolia; Fittonia; Spider plant (Chlorophytum); Golden pothos (Scindapsus); English ivy (Hedera); Oakleaf ivy (Cissus); Croton (Codiaeum); Ficus benjamina; Ficus pumilla; Kalanchoé; Schlumbergera; Maranta; Pellea; Pepperomia; Schefflera; Dracaenas (Lots of species); Heart-leaf Philodendron; Bamboo palm (Chamaedorea); Dumb cane (Dieffenbacchia); Soleirolia; Hypoeste; Snake plant (Sanseviera); Asplénium; Peace lily (Spathiphyllum); Carnivorous plantsa; Orchidees; Syngonium; Epyphytes; Chinese evergreen (Aglaonema); Gerbera daisy; Rhipsalis