Flower Home | Flower Home
14600
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14600,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Umetnički tim stručnjaka kompanije Flower Home, posvećen je ideji spajanja prirode i grada, pa je stvorio šarolike „žive zidove“, koji vas teraju da rušite barijere i razmišljate drugačije.

Iz naše ponude možete odabrati

  • Posude za zid

    Inovativan i jedinstven proizvod dizajniran da donese živi svet na vaše zidove. Proizvodi su dostupni u širokom izboru boja i materijala (keramika, metal, karton)

  • Stabilize

    Inovativno rešenje za uređenje svakog doma ili poslovnog prostora. Bez ikakvog održavanja traje čak i do 7 godina

  • Vertikalni vrt

    Sve popularniji vid oplemenjivanja fasada kuća, zgrada, hotela, različitih institucija ali sve češće i enterijera. Živi zid oplemenjuje životni prostor, pročišćava vazduh i ponovo povezuje ljude sa prirodom

Koncept vertikalnih bašti neobičan je, ali potpuno prirodan i ekološki . Idealan je za moderno unutrašnje dekorisanje, doprinosi estetskoj efikasnosti jer osvežava prostor i čini ga zdravijim i bližim prirodi. Ovaj trend prati i razvoj različitih sistema vertikalnih bašti kao i revolucionarna rešenja u svetu hortikulture.

Francuski botaničar Patrik Blank smatra se osnivačem novog koncepta zelene arhitekture. Patrik je prilikom boravka na Tajlandu otkrio da brojne biljne vrste žive na gotovo nemogućim mestima za život. Veoma se iznenadio kada je video biljke koje su izrasle iz stenja i drugih nepristupačnih mesta. Njima nije bila potrebna ni zemlja, ni voda, ni idealna osunčanost pa su ipak uspevale.

One bi se verale uz stene i tražile svoje puteve do skrivenih niša, rastući gotovo ni iz čega. Ovo ga je inspirisalo da kod kuće pokuša da napravi nešto slično. Po povratku u Pariz, on odlučuje da pokuša da napravi sam svoj vertikalni vrt, a to mu 1982. polazi za rukom. Blank patentira svoj sistem i registruje izum.

DA BI VERTIKALNI VRT BIO USPEŠAN NEOPHODNO JE DOBRO KOMBINOVANJE BILJAKA KAO I UZIMANJE U OBZIR FAKTORA POPUT IZLOŽENOSTI SUNCU I KLIMATSKIH USLOVA

Blank je započeo ovu revoluciju, ali od njegovog patenta pojavile su se brojne kompanije koje nude  svoja rešenja za vertikalne bašte ili mini vrtove u zatvorenom.

Na međunarodnom sajmu hortikulture u Parizu sreli smo se sa autorima projekta zidnih vrtova iz Francuske. Oduševljeni njihovom revolucionarnom idejom za uređenje doma ili poslovnog prostora, došli smo na ideju da prenesemo svoje iskustvo u Srbiju.

FLOWER HOME OSNOVAN JE 2014. GODINE PO LICENCI OSNIVAČA IDEJE VERTIKALNIH BAŠTI FLOWERBOX

Ovi moderni, praktični i ekološki proizvodi omogućiće vam da unesete mir u svoj životni prostor.

 Osim u našem prodajnom prostoru, naše proizvode možete pogledati i u izložbenim salonima naših partnera